vilodag.

Hej! Blev en vilodag som rubriken säger för chilli idag. Och det tycker han nog är skönt. Gick till stallet runt två tiden idag och mockade osv. mockade och gjorde iordning åt mira oxå. Sedan så är det så att en häst i mitt stall har patellaupphakning. Ni flesta vet nog va det är men som sagt. Och idag kunde han inte gå. Det var illa. Och när en häst har Patella så skall man försöka backa hästen så att det släpper. Då det lixom skall haka i någonstans. Jag har inga erfarenheter utav detta så ja, men en sak kan jag säga er att det såg hemskt ut och hästen skall förmodligen opereas och jag lider med ägaren för jag förstår hur jobbigt hon måste ha det, dessutom är det hennes egen uppfödning.. men som sagt, vet inte så mycket eller om hästen skall opereras, men om den skall det så hoppas jag innerligt att det går bra! Gillar hästen och har ridit den ett antal gånger! Cred till ägaren som var så stark idag, hon kunde till en början inte vara med men sedan kunde hon cred!!!!!!!....
Imorgon blir det en ida och nella dag vilket betyder passa syrran hela dagen... Jaja, kul det med, ibland, så stallet blir det fram mot kvällen.
Ha de GÖTT!
HAHHA, hittade demma bilderna på mira o chilli någon som ser likheter??????

Julklapparna

Hej! Upptadering om vad jag fick i julklapp kommer nu :D Dock de hästrelaterade sakerna då :)
Jaooo, det var nog dem :) Kan ha glömt något men tror inte det :D Nöjd flicka här!
/Daniella

Hejsan hoppsan

Jag har inte bloggat för jag inte har haft lust till det. bloggen ser så himla tråkig ut ursäkta... men jag skall kolla med maja om jag kan få ändra designen för jag är ganska less på denna och en ny desig`= Bättre blogglust? :D
Eller så är det för min del nu . och jag känner att en ny design kommer bli som en nystart för det nya året som kommer? Eller? Jaja, men jag börjar kanske fixa lite med den och sedan prata med henne har inget att göra ändå, men jag kommer såklart inte sätta ut den förens jag pratat med maja!.
Sedan så skall jag ha hand om mira nu i veckan för att maja skall till sthlm dessvärre skall jag inte rida henne, vilket är tråkigt eftersom det var ett tag sedan och jag hade planerat lite saker. men men, hon skall vila nu och eftersom maja är hennes ägare så ja, ni förstår :) Men får helt enkelt ängna mig mer åt chilli. Och det är ju inte fel. men jag tror inte att jag kan rida honom heller så länge till förens vi har snackat med hovslagaren, hovarna ser förskräckliga ut :/
Sånt e livet!
Så byeeeeeeeee
BTW fick tretorn stövlarna i julklapp!!!!!!!!!!!!! :D
Och magickbrush och ryktlåda och benskydden ifrån eskradron,,,,,, toppen jul! Men jaja, vad fick ni då underbara läsare?
// Daniella

''kändis'' o sånt

Jao, idag träffade man på en ''kändis'' i hästbloggvärlden då.. :o  Jag träffade på Linn olsson :D Fast jag prata självklart inte med henne men hon var i nordstan inne på affären missäy. ;) Jaoo..... trevligt trevligt

GOD KVÄLL

Ja, god kväll små läsare :)
Har precis käkat och ligger nu på min säng med datorn i knät och lyssnar på musik! Ang. musik har mina älskade KOSS gått sönder, ena sidan av headsetet är paj. FML. Anyway, haft en sjukt kul dag i skolan idag, en lite sådär halvslapp dag innan avslutning: alla killar + jag och min vän amanda spelade PS2 och COD MW3 på xBox och dator, haha omg LMAFO! Det roligaste jag har gjort i hela mitt liv!! Shit.

jaja, inget stall idag men imorgon, då ska jag nog rida om jag känner för det! har vart lite halvslapp till det det senaste. Vet inte varför men det känns inte lika kul, behöver lite motivering men det kommer jag säkert få när det blir varmare sen och när jag ska börja träna och tävla!!! LÄNGTAR!

Puss o Kram
/Maja

Home

Nu är jag hemma efter att ha varit i stallet tidigt, blev dock ingen ridning idag då jag tyckte att han förtjänade en vilosag. Idag gick han ut tillsammans med några nya hästar eller ja, ut i en ny hage rättare sagt. Det gick bra och jag tror att han kommer trivas bättre i den nya hagen men problemet med den är att den är gaanska lerig och jag vill inte att han skall få problem med sina hovar igen så vi får hoppas på att dem håller nu! För det kommer att bli ett helvete annars om han börjar tappa skor igen, för att han har så lite att fästa i alltså hoven är ganska skör om man kan säga så, den spricker väldigt ofta och går i sönder. har ni haft samma problem som mig med era hästar/medryttarhästar? Vi plastade hans hovar ett tag och det gick bra men när plasten åker av så blir det samma problem igen så ja, det är en ganska stort problem.. Ett tag så funderade vi på om han skulle få bli barfota i stället men det går inte för att han går sönder som jag sa, en dag utav sko så är nästan hela hoven borta!
Jaja, nog om det! Ikväll så skall jag iväg till min kompis Alexandra, hos henne skall jag spendera natten. Det skall bli kul eftersom jag inte har umgåtts med några typ det senaste och missförstå mig inte det är inte så att jag är mobbad eller så det är nämligen så att jag har vart bortrest dem senaste helgerna.. Jupp, men nu skall jag nog gå upp och duscha och sedan ta något att äta. Så hörs! 

Sjukling

Hej! Som rubriken lyder så är jag sjuk och var även det igår så jag har inte orkat mit upp ut soffans förens nu, och fram till dess så har jag kollat på serien true blod, någon som har sett den ? Den är ganska bra faktiskt när man har kollat på den ett tag ibörjan ärr den bara konstig tycker jag ,en nu är jag på sesong 3 och den är grym skall börja på sesong 4 snart!
Chilli var jag hos igår ändå, så det blev en snabb longering i grimman bara så att han fick röra sig lite, och jag hade tänkt att raka honom igen så snart som möjligt.. men det beror på hur jag mår imorgon men tror inte att det blir så. men man kan ju alltid hoppas right? :)
// Daniella

1 ÅRSDAG!

Förvånansvärt, som rubriken lyder så har jag idag, haft Mira i exakt 1 helt år. Okej, några timmar mer. Men det är helt fantastiskt, så mycket som vi tillsammans har gått igenom. Så mycket blod, svett, gråt och tårar som har krävts för det vi har tillsammans idag. Kan man föreställa sig att hon för ett år sedan inte gick att leda i ett grimskaft normalt för att hon sprang över dej? Kan man det? Att för ett år sedan var hon inte inriden. Att man inte kunde borsta henne längre än till manken när hon kom till mig.

Och, nu kan man borsta hur mycket som helst, lyfta och kratsa alla hovar, rida som på henne som om hon vore en trygg 20 årig läromästare förutom att hon inte kan jättemycket, jag älskar henne så fantastiskt mycket. Hon är det bästa som har hänt mig! Allt blev så himla mycket lättare när jag fick henne, visst tog det mycket tid men man fick lusten att kämpa, mot ett mål som nästan kändes omöjligt då, men som idag är uppnått!

Nu blir det att fortsätta kämpa vidare mot flera nya mål! Många som är långsiktiga men också som går att uppnå inom snar framtid! Ett utav målen är att komma ut på en liten clear round till våren! Så nu blir det hoppträning som gäller!

Här kommer många minnesfulla bilder på min älskling:





Här var första gången hon fick på sig en sadel! Vinter/Vår -11



Min favvobild! Vinter/Vår -11


Lägg märke till den extremt omusklade rumpan och magen haha! Vår/Sommar -11

Lägg märke till mycket mer musklad rumpa nu jämfört med då haha! Höst/Vinter -11


Höst/Vinter -11

Jag älskar dej Miandra Tootsie *2006.

HEMKOMMEN FRÅN ULLARED

Hej alla underbaringar!

Kom hem från Ulla red för en stund sen. Herregud vad kul det va! Även fast utbudet av hästgrejer inte var det största så blev jag helt hysterisk av allt jag ville ha, haha omg. Bra var väl det.. Kan ju säga att jag plockade ihop lite mer än vad jag egentligen hade råd med så jag fick ringa mamma hihi! Jag var världens bästa mamma, så är det bara!

Lat som jag är orkar jag inte ta kort på allt jag köpte (beror också på att jag inte har någon bra kamera). Haha!

JAG FICK MED MIG HEM

- Hönät, rött 20:-
- Grimskaft, rött 20:-
- Ett komplett träns, remontnosgrimma, tvåradigt vitt strasspannband och tyglar 249:-
- Benskydd, svarta, Hippo Saver 149:-
- Fårskinnspadd, svart med äkta fårskinn 349:-
- Pälsglans, sjöbogårdens 55:-
- Ridbyxor, svarta, oskodda från Milton Horsewear 180:-
- Ridspö, svart 25:-

Köpte också lite annat smått och gott som Hawaiian Tropic sololja, Deo, anteckningsbok (som ska vara som dagbok för Miras träning) och ett par örhängen!

Sen svängde vi förbi Hööks för skoj skull och då hittade jag ett schabrak och ett ludd till träset som jag redan har (pullarnosgrimma, luddet var slitet som fajn) som jag köpte. Schabraket var nedsatt från 249:- till 124:- så då köpte jag det på dirren!

Är MYCKET nöjd med dagens köp så nu blir det till stallet och prova!
Ingen ridning idag, varken på Chilli eller Mira som jag hade planerat, p.g.a det skitdåliga vädret! Blir lite mys i stallet med småpill ist! Som igår typ! Klippte även Miras man igår, jättekort för den växer så himla fort! Sötnos blev hon!

Imorgon taggar vi luciatåg och luciafika i stallet med allihopa! Håll tummarna för oss så att sjungandet går bra, haha!

Kramisaaaaar på er
/Maja

Äntligen framme!

Nu är vi framme fter 7 timmars bilresa! Vilket var väldigt jobbigt ! Men´som sagt nu är vi här och hoppas att vi kanske kan åka lite skidor i morgon det är inte säkert att backarna är uppe nu, pågrund utav att det ändå ät ganska varmt.. men annars får vi väll se hur vi gör. På söndag blir det hemfärd på 7 timmar igen om inte mer och sedan direkt till stallet då vi skall ha lucia tåg... hehe.. gissa om jag kommer vara helt slut?? Nu skall jag inte skriva så mycket mer tänkte bara skriva något här så ni får något att läsa haha :)

bild i repris

Kram Daniella

HEJ PÅ ER!

Igår hann jag inte blogga. Var i stallet till sju och när jag kom hem var jag tvungen att plugga eftersom att jag hade engelskaprov idag! Det gick jättebra och jag hoppas på rätt så högt betyg i alla fall!
Nog om tråkigheter! Idag blev det stallfritt. Har sinnessjukt mycket i skolan och då hinner jag verkligen inte rida. Det är jättetråkigt men sant :( Ska till stallet imorgon, luciaträning med barnen och då får jag se om jag ska hoppa upp en stund och rida!

Såg också att Daniella hade lagt upp sin önskelista, tänkte också göra det men den karamellen får ni suga på ett liiiiitet tag till! Den kommer säkert upp i helgen, om ni ens vill se den! Haha!

Jaja, planerna för helgen har ni säkert koll på redan! Längtar galet mycket och det vet ni säkert redan med! Haha. Jaja nu ska jag borta på mina tandisar och nana kudden! Nya tag imorgon!

Pusspuss

/Maja


Önskelista

Ja, nu när julen börjar närma sig så är det många som börjar skriva sina önskelistor antar jag så det har jag med gjort. Så tänkte visa vad jag önskar mig via hästväg :)
- tretorn advance

- HV polo schabrak

- Jw schabrak (flaggan)

-  Jw hjälm

- scapa schbrak orange + boots


- kingsland jacka
- eskadron benskydd


- en ryktlåda


och tillslut ett par magic brush


Inte för att jag tror att jag kommer få något utav dessa hehe... kanske dem sista då :)


Kram Daniella

i sadeln

Idag red jag en liten sväng på chilli i padocken och det var ganska trevligt eller vad jag nu skall säga. men det var ju ett rätt bra tag sedan jag satt på honom. Eller kanske inte men det känns så. När man är van vid att rida nästan varje dag :) Men som sagt så red jag en sväng. Men det blev ett ganska kort ridpass eftersom underlaget inte var det bästa. Jag kännde mest igenom honom idag och försökte mjuka upp honom i vänster varv. han har blivit så himla stel i vänster!
Travade mest. Ingen galopp idag.
Jag åker ju bort i helgen då jag skall på skidsemester med familjen. Fast det kanske inte är säkert att det blir någon skidåkning för att det är inte så mycket snö tror vi så backarna kanske inte har öppnat vilket vi inte får hoppas! För jag vill åka skidor, jag älskar det hehe. eller jag har bara gjort det en gång men det var ganska kul! Och jag var ganska bra på det.
Bloggningen blir väl lite sisådär men får fjäska för mamma lite så att hon tar med sig internet!
SÖT !
// Daniella

F*****N

hej! Är ej på humör i dag för att något i min j*vla skola har snott över 500 hundra av mig och det är inte okej! Att det finns en människa som inte känner sig dum och är så jäkla dum att dem snor ? Ha! Och jag orkar inte bry mig om det så jävla idiotiskt! Och det var alla demma pengar som jag har denna månad! Så............ vet iinte hur jag skall kunna få tag i pengar till julklappar och allt! ............................................
/ Daniella

dethär har hänt:

I spanien har jag mest legat på hotellet och slappat och badat. En dag så åkte jag till en marknad och en annan dag åkte jag och snorklade annars så befann vi oss mest runt om hotellet. Men när vi var och snorklade var verkligen en upplevelse för livet! Det var skitkul! Spelicellt jag som älskar vatten osv.. Vi fick ha på oss våtdräckter haha, och tjajt satt dem! Men när vi var i vattnet så var det skitvarmt! pågrund utav dräckterna då ;) vi simmade ute i havet och snorklade i 45 minuter kanske innan vi begav oss mot land! Det var jättefint och coolt! Fiskarna är ju inte precis som hemma om man säger så ;) Sedan fick jag hålla i en fisk eller ja, en fisk vet jag inte om man kan kalla det men det var typ en boll, en taggig boll! ;) Häfftigt var det fast den hade inga ögon eller så bara en mun vad jag kunde se.. Ja, och kan ni fatta jag var bara in på internet 2 gånger på hela resan hahah! Under! och nu det senaste har jag då inte heller vart inne på internet eftersom min datorn vart kass.. Eller jag har vart inne på mobilen lite och kollat favoritbloggar och facebook ;) Men annars ingenting! Under tiden som jag avrt borta så har några i stallet hjälpt mig med chilli även maja ;) Hon skall oxå hjälpa mig i helgen då jag med skall bort men då behöver ni inte oroa er för så hoppas jag att jag får ta med mig min lilla dator ;) Hihih... Ja, idag så har jag redan vart i stallet då jag slutade klockan halv 2 ! Fatta halv 2! :D Jag gick bara dit och fixade sakerna och lät han stå idag eftersom han var så duktig igår! ;) (dressyrpass) Jao... det var nog det mesta! Och en sak till som ni kanske inte visste men det är så att vi har en stallkanin i stallet som jag hittade i skogen sorgligt nog men så är det, och han är typ världens lurvigaste men tillbaka till saken. han är hemma hos mig nu för att fixas i ordning lite ;) Hans namn är Skrutten :D



Kram daniella! Btw. bloggdomänet var en blogg jag hade förut. hahha lite oseriös! Just so u know!


I'm back!!!!!!!!!!!

Wiiiiiiiiiiiiiieeee! min dator gick sönder bara sådär när jag kom hem ifrån spanien vilket inte var så kul efter som jag ville kolla vad som hade hänt medans jag var borta ! Buhu! Men idag eller nu rättare sagt skulle jag åka in med den till butiken där vi köpte den och det var som om den fattade det och satte igång sig själv wierd right? Men men... i'm back som rubriken lyder! och nu skall det vara bloggande som gäller! Snart skall jag uppdatera er lite mer men nu skall jag gå upp och äta lite mat :)



Kram daniella

INKÖPSLISTA!

- Ridbyxor, ett par blåa & ett par bruna
- Tröja, blå
- Ridspön, svarta
- Schabrak, ett blått & ett brunt
- Pannband, gärna med stenar om jag hittar, vitt/genomskinligt

- Remontnosgrimma, eller ett komplett träns med tyglar om det finns något snyggt
- Benskydd, fram, svarta
- Grimskaft, svart

Har lite över tusen kronor att handla för. Hoppas att det räcker haha!


RUBRIK HÄR

Haha, jag har verkligen ingen fantasi när det gäller rubriker på inlägg! Segt..
Anyway så gick ridpasset idag helt fantastiskt bra. Värmde upp utomhus på den nya grusvägen som jag berättade om igår. Hon var jättefin i galoppen har har verkliugen börjat förstå det här med galoppskänkeln! Det känns jättebra! Dessutom har jag haft lite problem med hennes bakben, hon sparkar när man lyfter, men nu, äntiligen har hon slutat med det. Idag kunde jag kratsa utan några som helst omständigheter! Sköööönt.

Och, jag hade superkul hos Anna igår. Vi kollade Outsourced fram till klockan halv ett, gjorde smoothies, åt tacos och skrattade sjukt mycket åt lite efterblivna människor! sen deckade jag i soffan, hehehe..

LALALALALALA, jag längtar gaaauulet mycket till nästa helg! Fredag ska vi ha luciaträning med barnen, lördag blir det ULLARED!!!!! söndag ska vi ha luciafirandet måndag STOCKHOLM!!!!! Shit vilken helhelg! Det kommer bli bäst!

Det kommer en shoppinglista för Ullared snart också!!

Kram

/Maja


GODMORGON

Ja, haha. Jag har faktiskt lustigt nog precis ätit frukost. Vaknade vid 11 och då stod pappa i köket och bakade bröd! Så, nybakat bröd till frukost, mums! Nu har jag målat naglarna också. Väntar på att Anna ska höra av sig om när hon ska hämta bara. Sen taggar vi myskväll med tacos, kladdkakemuffins, film och en tävling i Temple Run på våra iPhones! Haha!

Inget stall idag. Anna rider Mira och fixar allt runtomkring också då. Men imorgon, då tänkte jag att jag skulle köra lite markarbete/hoppning med mycket svängar och start och stopp med mera. (Om det inte är en sjö i paddocken dvs.) :)

Uppdaterar mer imorgon efter ridpasset!

Kram!
/Maja

DET ÄR DAGS FÖR FREDAGSMYS!

Hej sunshines!
 
Idag mår jag avsevärt mycket bättre! Anna kom å hämtade mig hemma vid 11 tiden så åkte vi till stallet. Medans hennes gulliga pojkvän Kristoffer gjorde iordning för hästarna tog vi en mysig och ganska kul och äventyrlig tur ut med hästarna i det UNDERBARA vädret! Soligt och varmt var det, allvarligt, det är 2 december, det var typ 50000 minus och en meter snö vid denna tiden förra året! Vad är det som händer med våran planet!? Anyway så skötte sig Mira galant! Testade att ha en martingal men brösta också, på henne idag och hon funkade bättre på den än utan, skönt! Ska ta och införskaffa mig en sådan på Hööks när vi åker förbi när vi ska mot Ullared! Tydligen är de billigare på Hööks än Ullared!

Vi tog två ganska långa galopper på en ganska nyanlagd ridväg med djup sand. Det var jobbigt för henne med sikken underbar galopp hon har när hon verkligen jobbar igenom den med hela kroppen! Vilken känsla!! Hon fixade båda galopperna galet bra på den ridvägen. Så skönt att det börjar släppa lite på denna svackan som vi har haft! Lustigt att det bara kan vara så ibland, att inget fukar och sen rider man en gång och då är allt nästan som bortblåst hehe!

Nu ska jag gå och duka och käka middag med min familj och så! Uppdaterar mer ikväll tror jag! Om inte, så kommer det mer uppdatering imorgon!

Puss och kram!

/Maja


back in Sweden... :D

hejsan nu ar man tillbaka i sverige.. :) men min dator skall snart lamnas in for att den inte vill starta typ sa ni far vanta rtt tag innan ni hor ifron mig... :(

SJUKLING

Hej allihopa!
Sitter här vid datorn och tycker lite synd om mig själv. Fick en förkylning i tisdags som troligtvis har utvecklat sig till halsfluss. Bajs. Har verkligen inte tid att vara sjuk. Hade massor kul inplanerat i helgen men får se om jag kan göra de. Skulle bland annat sovit hos en kompis som heter Anna men får se, aja :)

JAAAAAAAAAAAAAAAA, jag åker till Ullared den 10onde december också!! Och till Stockholm den 12e!! Snacka om att jag längtar, har sparat massa pengar för att kunna shoppa loss på båda ställen, till Mira på Ullared och till mig i Stockholm!! Självklart kommer det upp bilder på allt sen när jag kommit hem.

Och nu till idag, och helgens planering: Idag gick jag till skolan och skrev ett SO - prov, sen gick jag hem. Mådde riktigt dåligt så jag sov i 4 timmar och nu har käkat och kollat 4 avsnitt av Scrubs. Den serien är så bäst! Ett hjärta till Gossip Girl också. :)
Imorgon får jag se hur jag mår och om jag går till skolan. Oavsett så åker jag till stallet vid 15-tiden. Har insläpp sen rider jag nog ut med Anna som är nämnd ovan hihi!

Lördag: Viiiiiila, Anna rider Mira. Sova hos Anna(?)
Söndag: Åka till stallet med Anna, luciaträning med dom små barnen inför lucia, den 11 dec :)

Ja, där var lite info om den nuvarande situation jag befinner mig i!
Sedan vill jag ge ett STORT grattis till Linn Strelin för körkortet! (Hon har gjort designen till våran blogg:))
Henne hittar ni här.

KRAM PÅ ER!

/Maja

RSS 2.0