Kvällsmys!

Hej igen allihopa!
Ligger här i min säng och ska nog kolla en film innan jag ska blunda för natten, Disney är jag sugen på, haha, barnslig jag är men det får man vara ibland! Ändrade planer för morgondagen, ska nog hoppa Mira lite, inte högt, bara känna lite på det, ska se om Daniella kanske vill fota lite. Vi får se! Annars gick gymmandet grymt, så jäkla skönt är det att träna! Love it! Rekomenderar det stark till er som är omotiverade, när man kommer igång är det superskönt! Diskuterade lite med mamsen<3 också; kanske blir Ullared om några veckor när jag fått ihop lite cash! Hoppas att hon vill åka, får argumentera lite mera bara, sen går hon nog med på det!;)

Imorgon ska jag äta mysfrukost tillsammans med lillebror och sen blir det plugg för hela slanten! Stallet också såklart!



Kramisar

/Maja

Måndag'

Tjabba tjena hallå, vad händer?
För min del har det idag varit stallfritt! Ska ägna resten av kvällen till att plugga, gymma, plugga, plugga och plugga, har ett SO arbete till måndag efter lovet, suck. Jaja, får göra det bästa av det! Här kommer veckoplanering, ENJOY!

Tisdag: Stallet, rida ut, plugga.

Onsdag: Stallet, en tjej som kanske ska bli medryttare kommer och kollar och provrider, plugga.

Torsdag: Stallfritt, stan med mamma, gymma.

Fredag: Stallet, uteritt.

Lördag: Stallet, lösgörande i paddocken.

Söndag: Stallet, longera/löshoppa.

Skriver nog ett till inlägg sen om lite smått och gott! Håll utkik!

Kram

/Maja

HABEGÄR!

Detta är jag verkligen sugen på att köpa;


Sammetshjälm, Jacson Wen, 1389:-


Bomullschabrak, Lami-Cell, 459:-

Kram på er!

/Maja

Sorry

Hej, vet att jag inte skrivit på ett bra tag men det beror på att Chilli har vart sjuk, så jag har inte haft tid eller lust att blogga den senaste tiden. Jo, ni undrar säkert vad det är med honom och det skall jag berätta.. Jo i måndags började det. Han åt inte, eller drack.. Så vi åkte ut på kvällen. Eftersom medryttaren vart där tidigt för vi bytte dagar. Men som sagt, han blev bara värre och värre. Så vi misstänkte kolik. Och det var det. Så sena kvällar och tidiga morgorna blev det för min del. Så min lediga tig gick åt till att sova. Sedan så ringde vi vet, och hon kom ut dagen där på. Hon var inne och rotade i honom, vilket inte var en vacker syn. Men måste gå nu förklarar mer sedan ! / daniella

JIPPIE!

Hejsan allihopa! Idag är jag jätteglad för det har hänt bra saker nästan precis hela dagen!
Först när jag vaknade så tog jag en härlig promenad till skolan med min älskade vän Elin. Sen i skolan så gick det jättebra, hann räkna klart matten och redovisa min engelska bra. Efter skolan åkte jag i bilen med Daniella till stallet och så red vi, i skogen, när det var mörkt.. Läskigt men kul! Mira var superkänslig för både skänkel och i munnen, all träning har äntligen gett resultat! Grym är hon, men, en tråkig sak: Chilli har troligtvis fått kolik.. men Daniella berättar säkert om det senare. När jag kom hem senare så fick jag ett gymkort av mamma och pappa! Jippejippiejippie! Nu kan jag äntligen gå och gymma, som jag har längtat!!
Det fick bli ett snabbinlägg idag för nu måste jag plugga, matte och svenska.. Har matteprov imorgon som jag vill ha bra netyg på!

Slänger in en bild på en söt ponnyhezt!


Mobilbild men den duger!

Kramizar!

/ Maja


Bloppis???

Hej! Någon som har någon liten bloppis eller ja saker att sälja? är sugen på att köpa lite nya saker! ;) Skulle vart grymt kul om det var någon som haade någon bloppis. skriv en komentar eller mejla till [email protected]
Dit kan ni även mejla om ni har några frågor eller något! :))



// Daniella

Snälla!

har fortfarande inte skaffat mig en vinterjacka som jag kan ha i stallet och det börjar verkligen bli kallt nu.. såå jag ber er snälla kan ni inte ge min lite råd, vill så himla gärna hitta en bra jacka fort.
helst så skall den inte kosta så himla mycket heller. har ni något tips`? :D

// Daniella


sjuukk...

nu det senaste har det vart mycket som inte har stämmt i schemat. både ridningen igår, det skulle ju inte blivit någon ridning överhuvudettaget men istället så blev det en lektion, då vi bara övade lite på att han skall gå ordentligt. För han har börjat tjafsa det senaste med huvudet. Men i slutet på ridpasset gick det bra! Sedan idag så skall medryttaren ha honom idag och på onsdag, då jag har honom tisdag och torsdag denna veckan. På tisdag har jag även insläpp för på onsdag har ida kalas då hon fyller tre år, ida är min lillasyster. Ja, så på tisdag tror jag kanske att han skall få vila iallafall eller så skall jag rida ut med en kille i stallet som heter pontus. men som sagt allt kan ändras för jag är inte något vidare på att hålla saker haha..

idag är jag även sjuk så blir nog några mer inlägg under dagen så kika in senare vetja ;)



EN till favorit bild ;) Visste ni att denna är tagen med en mobilkamera? :)


// Daniella

Hejasanhoppsan!

Idag tog jag ett pass i paddocken på Mira! hon var lite stel i höger sida i början men efter ett par varv i galopp i vardera varv så släppte hon och gick riktigt bra, trampade under sig bak, men inte fullt med höger bak. Hon har alltid varit lite stelare i höger sida.. Vet inte riktigt vad jag ska göra för övningar för att det ska släppa, någon som har något bra tips? Släng gärna in en kommentar i så fall!
Köpte också ett nytt bett idag, pappa åkte med mig till My One innan stallet och fixade det så nu kan jag bocka av det på inköpslistan! Jippie!

Hörs mer imorgon!

Kramisar!

/ Maja


morsning korsning

hej! åkte iväg igår så jag han inte blogga om hur det gick på uteritten, maja skrev lite och som sagt dem gick som klockar båda två.
Vi gjorde en liten '' knasig '' uteritt, för att vi tog lite galopper på oväntade ställen, framdelsvändningar och bakdels, in i skogen osvv.. ja det var en liten ja, konstig uteritt. men den var rolig och det är väll huvudsaken. han var väldigt duktig i övrikt och jobbade bra. han var fin i munnen så ja, han gick som en klockaa.. vad mer skall jag skriva ahha? ingen aning.. men idag så skall jag åka till stallet, men tror att han skal få vila för han är nog rätt trött i huvudet sen igår.. eller så blir det ett litet pass med skritt.. ´men tror inte det.
Så ja,,, kameran hänger med iallafall! :)



/Daniella

Favoritbilder








Sen har jag ju många fler med här var några i alla fall!

Kram

/Maja

Shoppinglista!

Jag hoppas på att kunna köpa det mesta innan jul, så att jag kan prioritera annat stuff efter jul! Enjoy my friends!

- Boots, svarta.

- Benskydd, svarta.

- Schabrak med matchande huva, brunt eller blått.

- Bett, tredelat metall.

Kram

/ Maja




Lördag!

Hej på er!
Vi hann aldrig uppdatera igår men som vi brukar på fredagar, tog vi en lugn och mysig uteritt. Ja den brukar i alla fall vara det, men igår vad den allt utom lugn och mysig. Mira var ett monster att rida! Hon ställde sig på bakbenen och gick ner i dikena, vände i uppåt i nedförsbackar så att hon nästan slog över.. menmen, alla har ju sina dagar, äver hästarna! Sista biten hem fick jag rida Chilli i stället för att jag blev så trött på Mira. Daniella promenerade med Mira så att hon slappnade av lite granna.

Jaja, nu ska jag berätta en kul grej! Det gick super idag!! Både Mira och Chilli gick som klockor. Vi tog nästan samma runda som igår men åt andra hållet i stället, haha! Vi gick i skogen över stock och sten och gick över en bro över en bäck och Mira skötte sig galant! Chilli var lite kinkig men han gick över tillslut! Skönt! Tänkte klippa ihop en liten lista på vad jag behöver köpa till Mira och sen kommer även mina favoritbilder på Mira!

Vi ses om en stund!



Kram
/Maja

Svar igen!

Hej du som frågade om hur många läsare vi har!

Det varierar mycket från dag till dag men runt 20 varje dag!

Kram

/ Maja

I förrgår, igår och idag!

Hejsanhoppsan!
Hann aldrig uppdatera varken i förrgår eller igår så jag gör det nu! 
Tisdag: Red jag inte, det regnade ju så så jag snabblongerade en kort stund när det var uppehåll. Mira var inte så värst samarbetsvillig. I gallopen pinnade hon på som en ponny och drog med mig över halva paddocken slet sig en gång) och var allmänt jobbig! inte kul, menmen. Hon var mysig i stallet i allafall! Borstade en stund på både Mira och Flubber!
Onsdag: Jag kanske inte har berättat att jag tänker skaffa medryttare till Mira? I alla Fall, det tänkte jag och igår var det en tjej och provred lite grann och såg gur det mesta gick till i stallet. Allt gick bra förutom ridningen som hon krånglade lite men vilken unghäst uppför sig perfekt med en helt okänd, ny ryttare? Finns nog dom som gör men Mira är inte en utav dom haha. Först red Kajsa då som den kanske blivande medryttaren heter, lite i paddocken, det gick sådär. Mira stannade ofta och ville inte lyssna, då red vi ut en sväng, då släppte hon och när vi kom tillbaka så fick hon känna lite igen och då gick det bättre!
Kajsa skulle i vilket fall fundera lite och återkomma! Hoppashoppashoppas att hon inte dömde för fort och vill ge det en chans!
Idag (torsdag): Inget stall idag! Hem, plugga, städa och umgås lite med min familj. Alla utom pappa som är i USA med jobbet! Tråkigt men kul samtidigt, han kommer alltid hem med roligare saker som skor, kläder smink och lite annat! Senast fick jag en Juicy Couture - mysdress och ett par converse! Inte illa!

Morgondagens planer består utav först skola, sen stallet. Tänkte rida lite i paddocken om jag inte rider ut med Daniella & Chilli! Stist men inte minst tror jag att det blir lite mys med brorsan och mina kusiner Klara och VilhelmUppdaterar mer imorgon efter stallet!

Förlåt om det blev mycket text!


Det liknande det aprikosfärgade fast det stod Juicy Couture med guldiga stenar i stället! Hihi!


Kram på er allihop!

ingen ridning idag!

hejsan, på onsdagar så  brukar det ju bli ridning men inte idag, konfa ju, lite trist då det blev hyffsat väder. men  men...
maja red chilli idag, då hon lånade honom då hon red ut med en tjej som kom och skulle provrida mira men mer om det får hon berätta om då jag inte har något med det att göra allt jag vet var ju som sagt att hon lånade chilli därför.
yes men annars har det inte hänt så mycket idag. sitter nu framför tvn med mammas mobil.  skall gå in på datorn senare om jag pallar och slänga ihop ,en liten outfit som jag vill ha kankse, eller ett par bilder iaf...
kram daniella  har ju ingen bild så ni får denna som jag hade på  bloggen..

Favorit bilder

Här kommer några favorit bilder på älsklingen! :)

Igga min tröja dock., hah ;)


Här är några jag gillar skarpt! Eller vad tycker ni? Har jag inte en söt häst?? :D

Så är taggad vill lägga upp mer, så om vad vill ni läsa om? Bilder? ja vad som hälst! <3

// Daniella

Svar!



Vi har inte så många nu eftersom vi bara haft bloggen i tre dagar och inte haft så mycket tid! Hehe, bra start eller hur? Men ja, siffror direkt kanske man inte skall prata om! Eftersom många inte har hittat hit änu, det har gått ner och upp de senaste dagarna. Vi vill ju såklart ha mera läsare, vem vill inte lixom!  Hoppas att du fick ett bra svar!

Är det något mer ni undrar över så släng bara in en komentar! :) <3

// Daniella

gammal video!



Saknar! Hon på den lilla ponnyn har flyttat ifrån fast hon rider honom inte längre! Henne kan ni hitta på www.kapa.blogg.se

HAHA, jag sitter på ! ni fattar inte hur studdsig han är!
// Daniella

Hästledig!

hejsanhoppsan! idag är jag hästledig lite sorgligt haha, men lite kul ändå att ha tid över till lite annat! Har nu pluggat lite matte med min kompis josefin som var med i stallet igår! Medryttaren var nog i stallet i morse, tror inte att hon red eftersom det regnade rätt rejält i morse.
Imorgon blir det inte stallet heller för varrannan torsdag så har jag konfermation! Ganska surt att missa en dag i stallet.  Inte stallet på torsdag heller! Tre dagar får jag klara mig utan honom men då hoppas vi på ett super pass på fredagen då! Uteritt med maja kanske ? Blev ju inte så bra sist vi försökte på oss en uteritt, då han tappade en sko.

har ju inte blivit några bilder vilket är tråkigt eftersom båda har mobilbloggat, heheh!
Så här kommer en liten bild på mig och chilli tagen i början utav sommaren! ;)



/Daniella

Skolan!

Hejsan! Sitter just nu i skolan på SO-lektion och jobbar lite med Framtida Byggande 2011! Slutar vid kvart i tre idag och då bär det av till stallet! Får se vad jag hittar på idag i och med att det regnar. Blir nog bara mys och borst i stallet och kanske en liten promenad!
Har Flubber idag också, den lilla ponnyn, så han får nog sig en liten vända med borstarna också!

Uppdaterar nog mer sen när jag kommer hem, då får ni veta vad jag gjorde i stallet, kanske några bilder men också vad jag planerar att köpa om vi tar en tripp till Ullared, vilket jag hoppas på!

Puss & kram
/ Maja


Dagen idag!

Hej alla söta bloggläsare!
statistiken blir bara bättre och bättre för varje dag, härligt att se!
Min dag har besatått utav skola, mestadels! Slutade efter hemkunskapen inne i stan vid två. Skönt, vi brukar sluta vid trei vanliga fall, då är jag inte hemma förrän tidigast halv fyra.. Segt.

Var hur som helst inte i stallet idag. En tjej som heter Pernilla hjälper mig med Mira måndagar och torsdagar så hjälper jag henne med hennes häst, en liten shetlandsponny som heter Flubber, tisdagar och fredagar. Det funkar bra men är på gång att skaffa en medryttare till Mira, så att jag kan uppdatrea bloggen oftare med roligare inlägg och få lite tid till annat!

På tal om roligare inlägg så undrar jag om det finns något speciellt ni skulle vilja läsa om? Kom med tips och förslag så gör vi allt vad vi kan för att gör detta till en roligare blogg!

Puss och kram!

/Maja


Home sweet home

nu är jag hemma, blev en ganska lång dag i stallet idag. åkte först hem efter skolan och sedan åkte jag till stallet, min kompis följde också med idag. men det blev inga bilder för vi glömde kameran hemma.
när vi kom till stallet mockade vi innan vi tog in hästarna. sedan så borstade hon medans jag gjorde höt. sedan så red hon lite i padocken. det gick bra, han var duktig och lyssnade väldigt bra. hon red dock inte så mycket själv utan jag longerade henne i trav och galopp. chilli har nämligen lite stora steg och det ät svårt första gången innan man är van, plus att hon är ganska grön eller vad man kan säga. hon har nämligen inte ridit på en sisådär två år. men hon kan ju.. filmade lite med mobilen får se när jag kan lägga in den och om det går hehe..
imorgon åker inte jag till stallet utan min medryttare har honom. så imon behöver jag inte oroa med för det.  så ja , bloggar nu ifrån min mammas mobil för att jag är för lat för att gå ner och sätta på datorn. hahaha..   men det funkar ju också.
daniella

Regn

Hej. Nu sitter jag på bussen påväg tillbaka till skolan. Har haft håltimme. Idag slutar jag klockan halv 3. Åker nog hem innan jag drar till stallet. Har nämligen också insläpp för en tjej som är borta. Ja, och någon ridning tror jag inte att det blir. Hehe. Det regnar och vi har inte något ridhus. Rätt jobbigt ibland.. Nu har jag aldrig stått i något stall med ridhus men jag kan tänka mig att man blir rätt bortskämd :) Haha. Men men. Nu tillbaka till den tråkiga skolan. Skriver om vad jag gjorde ikväll! Får se om kameran hänger med! /Daniella

Löshoppning!

God kväll och godnatt, nästan. Ja, jag tänkte faktiskt gå och lägga mig snart med innan det så ska jag berätta om dagen och precis som rubriken lyder så var det löshoppning som stod på schemat! Vi satte upp en studskombination och lät Mira och 4 andra hästar hoppa några gånger var. Mira var superduktig när hon hade förstått hur hon skulle göra, kom in i studsen lugnt och hoppade riktigt fint för att vara Mira haha! Visst blev det några rivningar men det gör inget, huvudsaken var att sista språnget blev bra! Nu kommer en liten bildbomb, observera att det är ögonblicksbilder..!


Hon hoppar ju med god marginal, det är ju ett plus haha!






Hoppsi skuttsi!


Man hittar alltid sina egna sätt att ta sig över!!


Man ska hoppa över hindret Mira, inte bredvid!

Kram på er allihopa!


Vinterjacka!

Något jag är i stort behov utav är en ny vinterjacka som jag kan ha när jag rider!
Är nog inte den ända med det problemet.
Den som jag vill ha just nu eller ja en som jag tycker är snygg är KL jackan.

Men det är så himla många som har en sådan..
Har ni något annat tips? Vore super snällt om ni kom med det! Är desperat

// Daniella

Hoppning



Dagens ridpass blev som sagt hoppning! vilket var kul efter som det var så länge sedan vi ''hoppade'' visserligen så hoppade vi inte några höjder utav övade på att komma rätt på hindret och ja, galoppsprång osv.
han var väldigt fin i munnen, mjuk och fin och väldigt duktig på hjälperna idag. Var så härligt att rida honom för att han lyssnade så himla bra! mer ridpass som detta vill vi ha!

Maja var även med idag så det blev lite bilder också vilket alltid är kul att se!
Här kommer några på dagens ridpass:



det var lite bilder ifrån dagen :)

// Daniella

Tappsko!

Yey! som rubriken lyder och som maja sa så har min lilla kille trampat av sig en sko! Trevligt va? Dessutom andra gången denna vecka. Hovslagaren kommer igen imorgon bitti och slår på han en sko och då blir det ridning, Har lust att fota lite också skall smsa maja och kolla om hon är med på det.
Så förhoppningsvis så blir det lite nya bilder i morgon. Vilket behövs har bara gamla bilder på datorn känns det som!

Bjuder på en gammal bild sålänge



// Daniella

Hej allihopa!

Precis som Daniella skrev under så kommer bloggen igång snart! Vi måste bara göra lite ändringar i headern m.m innan vi börjar! Kan ju berätta lite kort om dagen så länge!
Jag och Daniella tog en tur ut i skogen idag, tyvärr trampade Chilli av sig en sko i mitten av ridpasset så vi fick vända och gå tillbaka. Typiskt eftersom att hovslagaren var där och slog på en annan tappsko 2 timmar innan!
Anyway så fortsatte jag lite i paddocken när vi kom tillbaka, där gick Mira fint och jobbade bra när vi gallopperade! Flera varv i gallop denna gången till och med, stolt! Svettiga och trötta blev vi båda två kan jag lova. Efter stalllet stack jag hem och hjälpte mamma i trädgården lite grann, efter det middag och lite tv-tittande. Nu är det snart sovdags för mig! Imorgon blir det löshoppning, funderar på en kombination eller studs!

Här får ni en hyfsat gammal bild från i våras!


Sötegrisen gillar gräs!

Puss & Kram / Maja

nya ändringar

hej, innan vi börjar blogga skall det bli några ändringar, så, ja. snart skall de t bli bloggning, vet att det tog lite lång tid men snart så skall den sättas igång på riktigt.., ,

HEJ!

Nu e bloggen snart igång! Vet att den vart nere läänge  men meningen var ju att vi skulle fixa header eller inte vi men ja..... Men den har blivit lite knas men titta in här snart igen så kommer vi nog snart börjat uppdatera!! :D

// Daniella & Maja


RSS 2.0